A magyar társadalmi innovációk körében népszerű elismerés elnyerésére egészen 2022. január 18-ig lehet nevezni.  A SozialMarie célja, hogy Közép- és Kelet-Európában népszerűsítse és támogassa a társadalmi innovációk ismertségét. Olyan sikeresen megvalósuló, innovatív kezdeményezéseket jutalmaznak, amelyek korunk társadalmi kihívásaira keresnek és adnak választ. 

2022. május 1-jén 15 egyedi projektet díjaznak összesen 54.000 euró értékben. Az 1. díj 15.000 euró, a 2. díj 10.000, míg a 3. díj 5.000 euró díjazásban részesül. További 12 nyertes projektet 2.000 euró díjat kap.

A pályázat benyújtása nagyon egyszerűen történik a honlapon www.sozialmarie.org/hu található jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezési határidő 2022. január 18. Az értékelői folyamat eredményéről és a nemzetközi zsűri döntéséről 2022. május 1-jén a hivatalos Díjátadón adnak hírt.

A Kérdések és Válaszok esemény  december 2-án, 17:00-19:00 óra között további információval és hasznos tippekkel segítik a sikeres pályázást! Az online eseményre ezen a linken lehet regisztrálni.

 

Ki pályázhat és hogyan? 

A SozialMarie a civil-, az üzleti- és az állami szektor által megvalósított, társadalmi hatású innovatív projektek díja. Jelenleg is aktív és futó projektek pályázhatnak. A projektet a következő országok valamelyikében kell megvalósítani: Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia vagy Szlovénia.

Örömmel adunk hírt róla, hogy Közép- és Kelet-Európában tovább terjeszkedünk: az idei évtől Szlovénia egész területéről lehet már pályázni a SozialMarie Díjra.