A www.onkentes.hu oldalak használatára vonatkozó adatvédelmi elvek, az üzemeltető Önkéntes Központ Alapítvány adatvédelmi nyilatkozata.

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány internetes oldalait az önkéntesség iránt érdeklődőknek, önkéntes munkát vállalóknak és önkénteseket fogadó szervezeteknek készíti. Az internetes oldalakon az Önkéntes Központ Alapítvány önkéntes-adatbázist hoz létre, amelyben az önkéntes munkát vállalók adatait azon szervezetek rendelkezésére bocsátja, akik a kapcsolódó szervezeti adatbázis tagjai. Az önkéntes-adatbázis célja, hogy az önkéntes munkát vállalók és az őket fogadó, foglalkoztatni kívánó szervezetek kapcsolatfelvételét és kapcsolattartását segítse. Az önkéntes-adatbázisba bejelentkezett magánszemélyek adataihoz csak az erre jogosult szervezetek férnek hozzá. A szervezetek aktuális listája itt található. A szervezetek az adatbázisban található személyes adatokat kizárólag önkéntes foglalkoztatás céljából, a bejelentkezettekkel való kapcsolatfelvételre és kapcsolattartásra használják, harmadik félnek azokat át nem adják. Az adatokat az Önkéntes Központ Alapítvány minden elvárható módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek. A rögzített személyes adatokat más célra csak az érintett külön beleegyezésével használja, de harmadik félnek nem adja ki. Az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire azt rendelkezésére bocsátották.Az Önkéntes Központ Alapítvány adatkezelő tevékenységét a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint a Magyarországon az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény szabályozásainak megfelelően végzi.

 

Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 856-0001.

Az adatkezelő a hivatkozott törvényekben leírtaknak megfelelően kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely személyes adat felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről, s ezen túlmenően minden egyes alkalommal felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére. A hozzájárulás megadottnak tekinthető, ha a látogató a jelentkezési lapot kitölti, és a "Tovább" gombra kattint. Az Önkéntes Központ Alapítvány az adatszolgáltatás céljára szolgáló űrlapokon tájékoztatja az érintetteket az adatkezelés céljáról, valamint arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni, hogy a látogató annak teljes ismeretében dönthessen a hozzájárulás megadásáról vagy megtagadásáról.Az Önkéntes Központ Alapítvány weboldalai tartalmaznak kapcsokat (linkeket) más weboldalakra is. Az Önkéntes Központ Alapítvány nem felelős e weboldalak személyiségi eljárásmódjáért, illetve tartalmáért.Az Önkéntes Központ alapítvány semmilyen felelősséget nem vállal az önkéntes-adatbázis segítségével kapcsolatba került önkéntes és fogadó szervezet közötti együttműködés alatt vagy után bekövetkező problémákért.