2024. március 07-én szerdán megtartottuk az ÖKA Erasmus+ projektje, az APTE (Új utak a munkakeresésben) záróeseményét az Európa Pontban.

Az eseményen bemutattuk a két éves munka (2022-2024) eredményeit, a munkakeresőket segítő innovatív eszközöket és megbeszéltük az ez idő alatt lebonyolított 3 magyarországi pilot program tanulságait.

A nemzetközi csapattal kidolgozott módszertan megosztásának egyik fontos célja, hogy a hazai szervezetek, HR szakemberek átvehessenek belőle olyan elemeket vagy akár a képzés struktúráját, melyeket ők is használni tudnak a mindennapi munkájuk során az álláskeresés folyamatában.

Az előadás után közösen beszélgettünk a konkrét tapasztalatokról. Az eseményen a munkaügyi területen dolgozó szakemberek is megosztották a munkájuk során felmerülő nehézségeket, sikereket és programjaikat valamint a pilot programokon résztvevő álláskeresők, pályaváltók, pályakezdők közül is többen a saját tapasztalataik megosztásával járultak hozzá az esemény sikeréhez.

Kellemes hangulatban sokat tanultunk egymástól és nagyon érdekes beszélgetésekben volt részünk.

A projekt eredményeit az https://apteprobono.eu/ honlapon lehet követni.

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, bízunk benne, hogy minden résztvevő számára tudtunk értékes információkkal szolgálni! 

 

Az előadás az Önkéntes Központ alapítvány Youtube csatornáján megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=sOf8_M0vbcg